здраве

Пътувате често? Ето няколко трика, с които да запазите доброто си здраве

За пътуващите често създаването на каквато и да е рутина на практика е невъзможна задача. Това, без съмнение, се отразява зле на здравето.

За хора като Сара Дийбел, мениджър на някои от най-добрите музикални изпълнители в света, събуждането в различен град всяка сутрин е нещо обичайно.

В нормална седмица тя лети от дома си в Лос Анджелис до Лас Вегас за концерт на свой клиент, на следващата сутрин се връща в Лос Анджелис, за да хване следващия полет до Стокхолм, където записва музикално видео. Три дни след пътуването до Швеция, Сара е в самолета към Роуд Айлънд, където остава само една нощ.

здраве

Подобен график оставя прекалено малко време за сън и почивка, а тренировката дори не се споменава. Това може да не е проблем за някого, на когото се случва веднъж или два пъти в годината, но за Сара са необходими много усилия, за да поддържа доброто си здраве.

Живот на пътя

Дори и хората с привидно безгранични възможности не разполагат с „цялото време на света“ да полагат грижи за здравето си. Но за разлика от мнозинството, те могат да позволят да наемат някого, който да прави това вместо самите тях.

здраве

Мат Диксън, личен треньор на личности като Марк Зукърбърг и рисковия капиталист Майкъл Мориц, не планира тренировъчните режими според свободното време на клиентите си. Вместо това той започва с „оптимизиране на нагласите“, както го нарича. Започва се с тренировки според свободните часове, а след това упражненията се назначават, съобразно начина, по който клиентите се чувстват най-добре.

Има много начини да спазвате тренировъчния си режим, дори когато сте далеч от дома си – бягащи пътеки, въжета за скачане, бърз сутрешен джогинг или плувен басейн.

Не мислете, че е трудно

Няма нужда да гледате на ежедневните тренировки като на подготовка за маратон. Но да останете здрави трябва да се превърне в приоритет, дори да пътувате често. Добрата тренировка преди полет или настройката към съответната часова зона имат положително влияние на тялото. Избягването на некачествената летищна храна също е от огромно значение.

здраве

Потърсете хотел, който предлага услуги като сауна и масаж, отделете 20 минути сутрин за медитация или повървете пеша до мястото на срещата си.

Бъдете здрави, докато пътувате

Брайън Чапън прави грешката да предприеме пътуване веднага след провеждането на маратон в Дубай. В резултат на това получава венозна тромбоза в прасеца.

здраве

Тази ситуация го кара да се запита защо летищата не обособяват зони за хората, които държат на здравето и добрата си форма? Този въпрос поражда идея у него и той стартира Flyfitлетищни „уелнес студия“. Казано с други думи, това са зони, предназначени именно за пътниците, които са редовни във фитнеса. За първи път такава зона ще се появи на летище „Хийтроу“ до края на годината, а през следващата и на някои аерогари в Съединените щати.

Чапън провежда анкета – макар че едно посещение ще струва около 45 паунда, 70% от участниците заявяват, че биха използвали зоната, докато чакат самолета си. Спортните сектори ще бъдат оборудвани с душове, фреш бар, тренировъчно пространство, велосипеди за упражнения, килимчета за медитация и класове по йога.

Източник: BBC

 

- реклама -