пътуване щастие Харвард учени изследване

Пътувайте с любими хора, за да сте щастливи, твърдят учени от Харвард

За да се чувства щастлив, човек се нуждае от едно нещо – да има възможност да пътешества.

Това твръди изледване на университета Харвард. То изяснява какво е необходимо на човек, за да се чувства щастлив в пълна мяра за достатъчно дълъг период от време.

Според получените резултати, не е задължително да пътувате до далечни страни и да оставате там дълго време. Учените са изяснили, че е достатъчно да се разхождате през уикенда до някой съседен град. Условието е, да посещавате места, където не сте били.

Според данните от изследването на учените от Харвард, което те провели съвместно с колегите си от британския център Cancer Research в продължение на 7 години, пътешествията са главното условие, за да се чувствате щастливи.

Освен това, важен фактор за усещането за щастие е присъствието на семейството или на близки приятели по време на пътешествието. Тогава ефектът от така прекараното свободно време се усилва многократно.

Механизмът на действие на тази методика е доста прост. Мозъкът на човека трябва непрекъснато да получава нови знания и емоции. Затова смяната на обстановката е много полезна за организма ни. И тъй като, ако посещавате едно и също място, тази стратегия спира да работи, е необходимо да променяте местата, до които пътувате, за да получите нови усещания на щастие.

- реклама -