Фонда Пилософ
проф. Владимир Пилософ

Пациентски организации снеха доверието си от директора на Фонда за деца Владимир Пилософ

Пациентски организации „Заедно с теб“ снеха доверието си от директора на Фонда за деца проф. Владимир Пилософ. Това се случи малко след като четирима представители на Обществения съвет подадоха оставки заради несъгласие с работата на фонда след смяната на неговия ръководител.

Ето позицията на „Заедно с теб“:

Вот на недоверие на проф. Пилософ, директор на Фонда за деца

Наблюдавайки работата от първия му ден на администратор, ние като представители на пациентите, считаме, че няма нужните качества за работа с родители на специални дечица. Още от първите изяви на проф. Пилософ в медиите в качеството му на директор, за нас беше ясно, че е неудачен избор, заради агресията, безотговорността и надменността му.

За съжаление проф. Пилософ не успя да намери верния път, провокира уважавани членове на Обществения съвет да подадат оставки, което със сигурност заплашва здравето и живота на нашите болни деца.

След проведени разговори с родители на пациенти и лекари, ангажирани към децата с увреждания последните седмици се уверихме в основателното огорчение на тези хора. Родителите се страхуват да търсят правата за децата си.

С това писмо изразяваме нашия вот на недоверие към проф. Владимир Пилософ и очакваме Министерство на здравеопазването да вземе спешни мерки Фондът за лечеине на деца да заработи.
- реклама -