Султанка Петрова

Патриотите: Султанка Петрова не е в конфликт на интереси заради фирмата, чийто охранител почина в парламента

Коалиционният съвет на „Обединени патриоти“ стигна до извода, че няма конфликт на интереси по казуса „Султанка Петрова“. Това стана ясно от изявлението на председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на АТАКА Волен Сидеров след коалиционен съвет на партиите във формацията.

„Това, което установихме, е чисто формално, защото този случай в момента се разследва. За нас въпросът е дали има конфликт на интереси. Стигнахме до извода, че такъв няма, тъй като Султанка Петрова нито участва във фирма, нито има по някакъв начин отношение към охранителна фирма, в която е била преди години, преди да стане депутат“, заяви Сидеров. По думите му в момента не виждат конфликт на интереси. „Ако някой се съмнява, има и специална комисия, нека и през нея да бъде направена проверка. Не виждаме конфликт на интереси от страна на Султанка Петрова“, каза още Волен Сидеров.

Сагата започна след мистериозната смърт на охранител в сградата на парламента

Мъжът, който е открит мъртъв в шахта на бившия Партиен дом е бил служител на частна фирма, която е наета да охранява ремонта в сградата. Управител на компанията е съпруга на заместник-министърката, но не и нейн собственик. Самата Султанка Петрова преди това е имала участие в нея.

- реклама -