Каракачанов Радев гласуване парлмент смесена комисия по историческите въпроси Гоце Делчев позиция Македония

Патриотите ще предложат нов вицепремиер на мястото на Валери Симеонов

Не искам да коментирам мотивите на Валери Симеонов, той ги изрази много ясно. Той не желае правителството да бъде атакувано заради него. Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Може би думите на Петър Петров от НФСБ са провокирали неговото решение. Не е имало настояване от страна на Борисов. Вчера около 2 часа самият той ми се обади. След това двамата отидохме при премиера Борисов и го информирахме за това негово решение. Решението си беше изцяло на Симеонов. Той е определил на кого да се обади“, коментира министърът на отбраната.

„В последните две седмици при гласуването на бюджетите няма проблем с кворума. Има опити от страна на БСП и ДПС да саботират работата на парламента и това е повече от очевидно“, заяви още Каракачанов.

„По отношение на напрежението, което се беше създало около Валери Симеонов и майките, би следвало да се тушира.  Не съм разговарял с Волен Сидеров. Господин Симеонов се оттегля в лично качество, а не като партия от коалицията. От тримата лидери на коалицията, сега двама ще са в парламента, не сме обсъждали промени в ръководството на парламентарната група“, добави лидерът на ВМРО.

Най-вероятно ще предложим нов вицепремиер. Кой ще бъде той е въпрос на обсъждане. Това не е пост, който трябва да определям аз или ВМРО, ще изчакаме Валери Симеонов да предложи нещо. Най-вероятно това ще се случи другата седмица, когато бъде приета неговата оставка в парламента“, категоричен бе вицепремиерът.

- реклама -