Патриотите са готови да приемат мандат за съставяне на правителство

От Патриотичния фронт са готови да приемат мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то народно събрание. Това обяви след консултации при президента Росен Плевнелиев съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

5174559

„Ние бихме взели мандата, ако има съгласие след разговорите ни с политическите сили да се състави едно експертно правителство“, това заяви Валери Симеонов.

„Вариант 2 е да остане това правителство без този премиер със съответните персонални промени“, смята Симеонов. Според него в този парламент има необходимото мнозинство и и капацитет и 43-тото Народно събрание може да продължи да върши работа.

Обвинения към Борисов

Той обвини министър-председателя в оставка Бойко Борисов за създалата се политическа криза и изтъкна че това е било проява, едва ли не, на: „Наполеонов комплекс“.

Бюджет 2017

От своя страна Красимир Каракачанов посочи, че не са виждали внесения миналата седмица бюджет. „Не приемам аргумента, че сме извивали ръцете на някого. Имало е един разговор след първи тур, на който сме представили нашето искане за 300 лв. пенсия, но не сме извивали ръцете на никого. Конкретен разговор за бюджета и финансите не е воден и ако някой твърди това, лъже„, заяви Красимир Каракачанов.

- реклама -