Патриотите

Патриотите редят вече кабинет. Търсят министри и от ГЕРБ и от БСП – ВИДЕО

Патриотите са готови да приемат мандат за съставяне на правителство от президента Росен Плевнелиев. Това обяви в кулоарите на парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„Ние сме длъжни“, отчете той. Разбирането му е, че избирателите на Обединените патриоти не са ги изпратили да участват в политическа рулетка, а да поемат отговорност за държавата. Симеонов е готов да направи и невъзможното да не се допуска криза в държавата.

Разговори патриотите ще водят с всички без ДПС и ДОСТ. Ще говорят дори с ГЕРБ и БСП.

Валери Симеонов: „Ние ще отидем доброжелателно и при БСП, ГЕРБ и ще поставим отново искането за участие в национално отговорно правителство с професионалисти, а не с политически лица. Това е добро за България.“

Решението на ПФ да приемат мандат е мотивирано само от чувство за дълг. Иначе те нямали страх от избори, обясни още Валери Симеонов. По думите му избори сега няма да е добро за България.

Патриотите готови да подкрепят и правителство на Реформаторите

патриотитеКой ще е премиер обаче, Валери Симеонов не каза, като стана ясно, че самият той не иска да е премиер. „Министър-председателят трябва да е патриот„, категоричен бе лидера на НФСБ.

Ако президентът Плевнелиев даде мандат на Реформаторския блок, патриотите ще ги подкрепят, стана ясно още от думите на Валери Симеонов.

Иначе ПФ са готови за кабинет с ясна програма. В нея основна цел ще е увеличаване на минималната пенсия на 300 лева.

Още от съпредседателя на ПФ вижте във видеото:

Според депутата заради личностни грешки страната е пред избори, не заради нестабилност на парламента. Не трябвало да се обвързва резултатът от вота за президент с оценка за работата на кабинета.

По думите на Валери Симеонов Народното събрание е работещо, като парламентарното мнозинство е между 130-140 депутати.

5174561

„Добри министри няма под път и над път“, каза Симеонов и обясни, че именно затова ПФ ще търсят кадри на ГЕРБ и БСП. За финансов министър Симеонов харесва Владислав Горанов.

Лидерът на НФСБ посочи и че няма нищо против министрите да са от депутатското съсловие, но предпочита да са успели в бизнеса.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов бе лаконичен и не пожела да коментира ситуацията. По думите му важно е да има национално съгласие.

- реклама -