вицепремиер

Патриотите отново не се разбраха кой да бъде вицепремер на мястото на Валери Симеонов

Малко след 18 часа тази вечер завърши 6-часовата среща на коалиционните партньори в Министерски съвет. На нея трябваше да бъде излъчен кандидат за овакантения от Валери Симеонов вицепремиерски пост.

Дали обаче преговорите са се провалили или има име на бъдещия член на кабинета така и не стана ясно

Първо от срещата си тръгна Волен Сидеров, който не пожела да коментира дали са стигнали до решение за вицепремиерския пост.

„Няма повод за изявление. Всичко изчистихме, всичко е прекрасно. Премиерът ще реши кой ще замести Валери Симеонов, аз съм само прост депутат“, каза само Сидеров и напусна заедно с депутатът Десислав Чуколов.

Според източници от МС лидера на „Атака“ се ядосал на предложението на Валери Симеонов на освободения от него пост бъде назначена Марияна Николова, началник на политическия му кабинет. Сидеров е отказал да подпише предложението до премиера. Около час след това от срещата си тръгна и Красимир Каракачанов.

За сега е ясно единствено, че новият вицепремиер отново трябва да бъде от НФСБ. Освен Марияна Николова, поставени днес на масата били и кандидатурите на двама от депутатите на Симеонов – Борис Ячев и Християн Митев.

До края на работния ден днес в деловодството на Народното събрание не бе депозирано проекторешение от правителството за структурни и персонални промени в кабинета „Борисов“ 3.

Според пресаташето на Каракачанов Катя Янева на днешната среща нямало постигнати договорености.

- реклама -