Патриоти

Патриотите не подкрепиха никой на балотажа

Обединените патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО обявиха, че оставят на преценката на своите избиратели да кого да гласуват на балотажа в неделя. Новината идва само няколко часа, след като ГЕРБ обявиха, че водят преговори с тях за подкрепа на Цецка Цачева.

Техният кандидат Красимир Каракачанов се класира трети на президентските избори, като според данните на ЦИК той е спечелил 14.97% от гласовете на избирателите или иначе казано за него са били пуснати 572 963 бюлетини.

„Обръщаме се към всички наши членове и симпатизанти с огромна благодарност за доверието към кандидат-президентската ни двойка Каракачанов – Нотев на първи тур на изборите за президент и вицепрезидент. Тези близо 600 хиляди българи показаха, че бъдещето на България е патриотизмът.“

Никой от двамата кандидати не отговарял на критериите им

В специално обръщение, от патриотичната коалиция заявиха, че резултатите ни от президентските избори ги задължават да отстояват предизборната си програма, чиито опорни точки са недопускане на ДПС да се върне във властта, минималната пенсия да стане 300 лева и политика срещу нелегалната емиграция.
„Тъй като нито един от останалите кандидати за президент до момента не е декларирал подкрепа за горните принципи, оставяме нашите избиратели да гласуват на втори тур по своя преценка“, заключват от Коалиция „Обединени патриоти“.

- реклама -