Радев

Патриотите: Бунтовниците от Харманли бъдат репатрирани. БСП: Бунтът е последица от неадекватна политика (ВИДЕО)

Организаторите на бунта да бъдат репатрирани искат патриотите

Извършителите на бунта в Харманли да бъдат изведени извън страната. Това е позицията на „Обединени патриоти”.

Искрен Веселинов от ВМРО обясни, че това е инцидент, който „Обединени патриоти” са предвиждали.

„Трябва да има репресивна реакция и министърът на вътрешните работи да я организира незабавно. Всички, които палят, горят и демонстрират неуважение към българския народ и институции трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък. Да понесат цялата отговорност на закона-арести, излежаване на присъди и всичко останало“.

Според Борис Ячев от НФСБ организаторите на бунта трябва да бъдат репатрирани. „Това са хора, които нямат статут. Спрямо тях трябва да се приложат и мерки от международното законодателство и да се върнат от където са дошли”, категоричен бе Ячев.

„Тези, които палят и безчинстват да бъдат извозени на момента извън страната. Да се установят извършителите, и който е мятал камъни по българския полицай, палил и чупил, да понесе цялата строгост на закона, да бъдат изведени извън страната”. Това обяви и Николай Александров от Атака. Вижте:

Нинова: Бунтът на бежанци в Харманли е последица от неадекватната политика

Очевидно е последица от неадекватната политика по тема бежанци дотук. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова относно бунтът на бежанци в Харманли.

„Толкова време алармирахме за тези проблеми, които се случиха там, включително и здравните проблеми. Може би от преди месец го говорим. Като нехаят и само се тупат в гърдите колко много са свършили, дотук ще се стигне”.

Според нея очевидно нещо се случва заради това, че държавата не реагира адекватно месеци наред по темата.

Лидерът на БСП подчерта, че превръщането на центъра в затворен тип е закъсняла реакция.

„От три месеци говорим за това. Илияна Йотова опита с представители на европарламента да влязат в лагера преди няколко месеца и ги спряха, защото има опасност от заразни болести. Веднага алармирахме и нищо не се направи тогава. Ето резултатът”.

- реклама -