Патрик

Патрик, който преби 3-годишния Ицо отново иска свобода, съдът отказа да го пусне

Съдът отказа да пусне на свобода Патрик Първев – едно от момчетата, пребило миналата година тригодишния Христо, който бе оставен на грижите на младежите от майка му.

Адвокатът му мотивира искането на Патрик да изчака у дома си старта на делото, тъй като в ареста упражняват психически и физически тормоз върху него. Момчето било отслабнало, имало проблеми със стомаха и трябвало да яде повече течна храна, която нямало кой да му приготвя.

Делото тръгва скоро

Според законодателството, Патрик може да остане в ареста максимален срок от 1 година и половина. Той е зад решетките вече година и един месец.

По време на днешното заседание стана ясно, че делото ще влезе в съда в най-кратки срокове.

Съдът: Опасен е

Патрик Пеев

Съдията обоснова отказа си, като изтъкна, че събраните доказателства сочат, че Патрик е извършител на деянието, за което е обвинен – опит за убийство на малолетно лице в съучастие с Александър Донов, който е другият обвиняем.

Съдът прие, че младежа е личност с висока степен на обществена опасност.

Миналото лято Патрик и Александър за малко да убият 3-годишния Ицо, след като седмица пребивали и се гаврели с момченцето.

За престъплението им се разбра след като детето бе прието в кома в Пирогов. Двамата трябвало да се грижат за Ицо, докато майка му Невена Велинска свири по круизни кораби в Скандинавието.

- реклама -