Неофит

Патриарх Неофит с благословия към вярващите: Благодатта и мирът нека да са с всички нас (ВИДЕО)

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит оглави Света Божествена литургия в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” навръх Цветница.

Хиляди християни влязоха в най-големия ни православен храм, за да благословят върбовите клонки, които ще поставят над праговете на домовете си за здраве.

„Дългите и мъчителни дни, които завършват на Голгота и в мрака на хладния гроб, но които ще бъдат увенчани със славна победа над смъртта чрез Възкресението.“

„Посрещаме Го като този, който идва, за да донесе избавлението и помирението с небесата.“, заяви патриарх Неофит в словото си.

„В този ден радостта от срещата с Христос е неизбежно примесена със скръб и горест от това, което предстои – предателството, присъдата. Тази радостна тъга съпреживяваме и ние днес.“, добави патриархът.

„Ние сме призвани не само днес, но и през всички дни на нашия живот да държим сърцата си отворени за Него, да живеем с вярата в Него и да претворяваме тази вяра в дела и състрадание и любов, за да носим достойно Неговото име и да се удостоим с обещаните ни от Него спасение и вечен живот. Честит и благословен празник“, завърши словото си патриарх Неофит.

- реклама -