НСО

Патриарх Неофит благослови НСО, службата ще охранява Рождественските и новогодишни празници.

Българският патриарх Неофит прие на официална среща в Софийската митрополия началника на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Красимир Станчев.
В навечерието на Коледните и новогодишни празници той изрази благодарност за благословията на Негово светейшество и за подкрепата на Българската православна църква за дейността на служителите на Службата за охрана, в т.ч. при редица посещения на високо и на най-високо държавно равнище, както и във важните за охранителната служба на България събития. Това съобщават от НСО.
По време на разговора Светейшият патриарх Неофит открои дългогодишното добро сътрудничество между Българската православна църква и Националната служба за охрана, особено при посещенията у нас на Вселенския патриарх Вартоломей и на Руския патриарх Кирил. НСО оказва съдействие на БПЦ и при многобройните посещения на свети мощи и чудотворни икони.
Бригаден генерал Красимир Станчев потвърди готовността на НСО да бъде на разположение при необходимост на църквата при организирането на международни инициативи и дейности.
На срещата бе обсъдено и осигуряването на охраната на Патриаршеската катедрала в предстоящите Рождественски и новогодишни празници.
Предстоятелят на БПЦ пожела светло посрещане на Рождество Христово и ангел пазител, който да закриля всички служители на НСО през предстоящата нова 2020 година.
В срещата участваха Техни Преосвещенства Менишки епископ Герасим, главен секретар на Светия Синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия и иконом Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Светия Синод.
- реклама -