Пътна полиция започва масови проверки за пияни и дрогирани шофьори

От утре започват активни проверки от страна на пътна полиция за шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

„По-младите водачи заместват употребата на алкохол с наркотични вещества, поради което в акцията ще бъдат използвани и специални полеви устройства за наркотици, като за целта ще бъде използвана слюнка на водача за анализ.“, каза главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

Той уточни, че за десет дни покрай Великденските празници са били установени 86 000 нарушения на територията на цялата страна, от които 495 са били свързани с употреба на алкохол и наркотици – бройка, която Близнаков определи като „притеснителна“.

Очаква се засилен трафик по празниците, на много места по основни пътища има ремонти.

,,Продължават ремонтите на АМ „Тракия“ около Стара Загора. Тази седмица започна ремонтът на пътя София – Перник в участъка между Драгичево и Владая, където също очакваме затруднение на движението. На АМ „Струма“ също се образуват колони при Старо село. Във всички тези участъци е осигурено полицейско присъствие. На 24 май също ще се образуват колони. Във всички тези участъци ще е наситено с полицейско присъствие, като ще се следи за движение по аварийните ленти. Навсякъде по изходите на столица е осигурено полицейско присъствие, за да не се получават задръствания“, уточни Близнаков.

- реклама -