пътна полиция
сн. БГНЕС

Пътна полиция с нови акции в цялата страна, акцент са пешеходците и тежките камиони

От 19 часа днес до 19 часа на 13 януари 2021 г. пътните полицаи засилват още повече контрол с нова акцията по пътищата. Инспектор Николай Крушарски от ГДНП обяви, че се наблюдава значителен спад на пострадалите и загинали в ПТП-та през 2020 година в сравнение с предгодината.

„В СДВР, Пловдив и Сливен операцията ще бъде с акцент към водачите, които непропускат пешеходците на пешеходните пътеки, отнемат тяхното предимство както и затова самите пешеходци да пресичат на определените затова места“, посочи Крушарски и поясни, че акцията в цялата страна ще се проведе с различни акценти на базата на извършен анализ, който е показал какви са най-честите нарушения във всяка област.

Във Велико Търново акцията ще бъде насочена към скоростта, с която се движат тежкотоварните автомобили. „Ще се следи за употребата на алкохол от водачите им както и отнемането на предимство на останалите участници в движението“, добави още той.

В останалите области на страната контролът ще бъде повсеместен.

сн. БГНЕС

„Тенденцията от миналата година е за намаляване на броя на тежките инциденти със загинали, ранени. Основна наша задача е да я запазим и затова активността на всички служители на пътна полиция ще бъде насочена към контрол на водачите по отношение на употребата на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, задължителната застраховка гражданска отговорност както и да спазват скоростните режими“, заяви Крушарски.

По повод влошаващата се обстановка, той призова водачите да излизат подготвени на пътя за зимни условия, да спазват дистанция. „Към момента не се забелязва ръст на пътните инциденти заради метеорологичните условия“, посочи инспекторът.

- реклама -