трафик, контрол, мерки, КАТ
Снимка: FLashnews

„Пътна полиция“: От 28 април до 3 май по пътищата са загинали 11 души

От 28 април до 3 май по пътищата са загинали 11 души.

Това съобщиха от „Пътна полиция“.

Днес очакваме трафикът по основните направления да е натоварен,, каза Лъчезар Близнаков. Ще се следи за шофиране в аварийните ленти по автомагистралите. 

Само за 29 и 30  април, по данни на АПИ, половин милион превозни средства са напуснали столицата. “Следващите почивни дни, на 1 и на 2 май, също констатирахме, че излязоха доста превозни средства. Очакваме всички те да се приберат отново към столицата в тези дни”, каза Близнаков.

От Пътна полиция заявиха, че са взели допълнителни мерки. Очакванията за най-проблемните места в трафика пак са обходът на АМ „Тракия“ при Стара Загора. „Там при нужда и ако се задръсти движението на този обход, то ще се отклонява по посока към Димитровград, ще се регулира постоянно, за да има движение”, посочи Близнаков.

Всички екипи са били ангажирани, допълнителни полицейски сили ще следят за шофиране в аварийните ленти по автомагистралите.

От „Пътна полиция“ съветват шофьорите да бъдат търпеливи, да не бързат, защото в старанието си да спестят време, се оказва, че ще загубят доста повече.

„Нека да знаем нашите отговорности и задължения като участници в пътнотранспортно произшествие. Десетки произшествия възникнаха на автомагистралите, касаещи единствено минимални материални щети. Хората изчакваха в лява лента на магистралата, за да си попълват двустранни протоколи. Задължение на всеки водач е да си премести автомобила. Когато няма пострадали, той не трябва да възпрепятства движението и трябва да измести автомобила си в дясно“, припомниха от „Пътна полиция“.

- реклама -