времето, техника, снеговалеж, шофьори

Пътна полиция е в готовност за действия заради очаквания снеговалеж

Снегопочистващата техника е готова да заработи при влошаване на времето.

Това заяви инсп. Лъчезар Близнаков от Национален координационен център за безопасно движение по пътищата, във връзка с очакваната рязка промяна на времето.

По думите му са постъпили данни за рязко влошаване на времето още от тази вечер. И добави, че данните са за силни ветрове, понижение на температурите, дъжд и сняг. Според Близнаков на места ще има много силни пориви, най-вероятно ще се образуват преспи Североизточна България и Родопите.

Инсп. Близнаков апелира водачите да бъдат внимателни, автомобилите да са подготвени, а тежкотоварните превозни средства да бъдат оборудвани с вериги, и те да бъдат поставяни, на места, където има предупреждение за тях. Инсп. Близнаков отбеляза, че от Агенция “Пътна инфраструктура” са уверили, че всички снегопочистващи машини са подготвени. Според него условията са такива, че може и да не успеят да почистят. И уточни, че е налична всичката техника, която да обслужи републиканските и общинските пътища.

Инсп. Близнаков отбеляза, че от началото на годината до сега са регистрирани 93 пътнотранспортни произшествия, в които водачи са употребили алкохол и наркотици.

По думите му само за последните три дни са регистрирани 4 произшествия с пострадали хора и апелира шофьорите да не шофират след употреба на алкохол и наркотични вещества. Той уточни, че като положителна черта в тази ситуация е, че постъпват повече сигнали от граждани за шофьори в нетрезво състояние.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -