трафик , катастрофи,скорост, шофьори, Пътна полиция

„Пътна полиция“: 62 ПТП от началото на почивните дни, джигит е заснет да кара със 170 км/ч

„Мерките, които сме предприели, са с „Жандармерия“ и „Пътна полиция“. Следим за агресивно каране на водачите, скоростния режим, както и спирането в аварийните ленти.

От 22 май до момента имаме 62 ПТП с материални щети, три са с леко пострадали – двама мотористи и бутната на паркинг жена. 38 свидетелства са отнети, 9 алкохолни проби са над 1,2 промила.

Това е само за територията на София“.

Това обяви комисар Любомир Костадинов, началник на отдел „Пътна полиция“ при СДВР, който коментира обстановката по пътищата на страната.

Според него през почивните дни има леко увеличение на произшествията с материални щети. Около 55-60 000 автомобили са излезли по данни на АПИ от столицата.

Толкова се очаква и да се върнат. „Трафикът е много засилен. През извънредното положение нещата бяха по-спокойни, излизаха около 20 000“.

За 23 и 24 май има около 400 заснети материала за превишена скорост. Има водачи, управляващи без свидетелства, след употреба на алкохол. Има и 29 водачи без „Гражданска отговорност“.

В сряда е бил засечен „джигит“ със 170 км/ч на Околовръстното.

Комисар Костадинов заяви, че няма да бъде пропуснат нито един нарушител и всеки, заснет с камера и нарушил закона, ще бъде санкциониран.

До този момент няма задръствания на входовете на столицата. Комисар Костадинов отбеляза, че се надява и до края на деня обстановката да се запази такава.

- реклама -