Пътен експерт: Инцидентът на бул. „Черни връх“ е криминален случай

Пътен експерт: Инцидентът на бул. „Черни връх“ е криминален случай.

„Конкретният инцидент касае криминален случай на човек, за когото законът е формалност. Най-голямната вина е в него самия”. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS председателят на ДА „Безопасност на пътищата“ Димитър Илиев по повод тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, която отне живота на две млади жени.

Според него човек може да извърши престъпления по много начини, но целият характер на произшествието говори за криминално деяние. Според него кръстовището на биул. „Черни връх“ не е проблемен, ако се спазват правилата за движение и Закона за движение по пътищата.

СпоредДимитър Илиев цели поколения шофьори са възпитани в чувството за безнаказност и това е тема на обществото. „Най-нарушаваният закон е Законът за движение по пътищата. Ние трябва да се справим с цялото общество“.

За него най-добрият вариант този инцидент да не се беше случил е човекът зад волана да е бил в затвора. Илиев съобщи, че у нас има 232-ма загинали по пътищата от началоот на годината, което е повече от 2021 година.

Още по темата:

- реклама -