фенове Варна Айтос Християн Гущеров показания Рашко пастрок Пазарджик палеж Пловдив задържани

Пастрокът на убития в Пазарджик едногодишен Рашко се отказа от самопризнанията си – Видео

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста 27-годишния Светослав Йорданов, който беше задържан за убийството на eдногодишния Рашко.

Според прокуратурата Йорданов е нанесъл множество удари на детето, вследствие на което то е починало.

„Не съм направил нищо”.

С тези думи влезе в съдебна зала обвиненият за убийството на 1-годишния Рашко. Мъжът от Пазарджик твърди, че не е извършил престъплението, а в ареста бил принуден да направи самопризнания след побой на полицаите. Според прокурора по делото Таня Мадина, събраните до момента доказателства сочат друго. Малкият Рашко е бил оставен на подсъдимия Йорданов да го гледа заради отсъствието на майката Марияна, която била навън, за да проституира. Тъй като детето е плачело, Йорданов го ударил няколко пъти с шамари по лицето, за да млъкне. След това го е блъснал в ръба на спалнята и му е нанесъл още няколко удара с юмруци по главата. Детето заспало и повече не се е събудило.

При направената аутопсия станало ясно, че причина за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма. В експертизата е посочено, че то е имало гръдна и коремна травми, множество кръвонасядания, както и разкъсване в областта на гръдния кош от нанесен преди това побой.

Подсъдимият Светослав Йорданов е осъждан 4 пъти и е освободен преди една година от пазарджишкия затвор. Според бабата на Йорданов Каймет Янкова, той е наркоман и не е осъзнавал действията си.

Съдия Александър Александров наложи постоянна мярка задържане под стража на Светослав Йорданов. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

- реклама -