Всички обичаме златисто пиле, но само някои го ядат от злато
Ресторант в Ню Йорк предлага в менюто си пържени пилешки крилца с 24-каратово златно покритие. Добрата новина е, че не е чак толкова скъпо – порция от 20 крилца струва 45 долара, а 20 може да хапнете срещу 90 долара.
Въпросът тук е кому е нужно подобно кулинарно безумие?
„Искахме да направи нещо наистина страхотно, което никой до сега не е виждал или пък опитвал“, обяснява собственика на ресторанта Браян Мазза. Идеята му дал Джонатан Чебан, известен като Богът на храната блогър и най-добър приятел на риалити звездата Ким Кардашиян, който си пада по лукса.
Как се прави златното пиле?
Първо крилцата се мариноват за 12 часа, след което се натриват добре с различни подправки и се пържат във фритюрник. На финала се покриват с дебел слой златен прах, който ги кара да изглеждат буквално като изляти от метал.
Как се приготвят златните крилца вижте във видеото: