съвет

Първо заседание на Общинския съвет в София

Първо заседание на Общинския съвет в София. Днес градският парламент ще разгледа доклад на кмета на София Йорданка Фандъкова за избор на председател на Съвета по безопасност на движението на децата в София.

Начало с протести

На протест пред сградата на Столичната община днес излизат софиянци, които искат да се забрани строителството в „Младост, да спре изсичането на дървета в Борисовата градина и парковете на София, както и да се направят промени в устройствения план на града.

Дневен ред

Николай Терзиев ще представи доклад за откриване на процедура за провеждане на публични конкурси за отдаване под наем за 5 години на части от имоти – публична общинска собственост, терени за разполагане на преместваеми търговски обекти на територията на район „Триадица“.

В програмата на общинската сесия са предвидени и няколко питания, едно от които е на общинския съветник Милка Христова за участието на Столична община по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“.

Има питане и от общинския съветник Тодор Цанев за състоянието на лесопарк „Дъбова гора“, както и от общинския съветник Борис Цветков за ползването на имот на ул.“Париж“ № 5, който е публична общинска собственост от фирма ИПОН.

- реклама -