Американски посланик за първи път на посещение в НАП

Служебният министър на финансите Асен Василев проведе среща с посланика на Съединените американски щати в София Н. Пр. Херо Мустафа.

Василев запозна посланик Мустафа със своите приоритети като министър на финансите в служебния кабинет, свързани с преодоляване на последиците върху икономиката и гражданите, причинени от пандемията, повишаване на събираемостта на приходите, прозрачност и публичност на държавните разходи и подпомагане на икономическата активност. На срещата беше потвърдена ангажираността за продължаване на информационния обмен, сътрудничеството и взаимодействието в борбата с финансовите и валутни нарушения, и съвместните усилия за укрепване на бизнес климата в България.

Василев акцентира и върху ключовите за България приоритети в двустранните отношения със САЩ, сред които е подкрепата за присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, задълбочаването на стратегическото партньорство и възможността за привличане на инвестиции.

В края на срещата страните отново потвърдиха важността на открития и прозрачен диалог.

По-късно Василев и посланик Мустафа имаха опознавателна среща с изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

- реклама -