Първо издание на фестивала „Арт будилник“ в Перник

Перник е домакин на дебютното издание на фестивала „Арт будилник. Събуди се за култура“. Фестивалът започва тази вечер с „Бандата на Ламбо“, в който участват ученици на големия български актьор Стефан Данаилов. Режисьор на спектакъла е неговата племенница Росица Обрешкова.

Срещи с известни творци, театрални постановки, кинопрожекции, концерти и още много интересни събития ще има в Перник през тази седмица.

Организатори на фестивала са журналистът Елизабет Методиева,  актрисата София Бобчева и режисьорът Мартин Геновски. А целта е:

„Да събудим хората за изкуство. И най- вече да събудим идващото поколение, като освен че го събудим за култура, искаме да накараме, тези, които не помнят и не знаят кои са били големи български имена, големи български артисти, да разберат.

Това е една от главните цели на фестивала“, каза Елизабет Методиева.

Богдана Карадочева и Стефан Димитров с книгата си „Безнадежден случай“, Иво Сиромахов с „Певицата взема властта“, Георги Тошев с „Тя, Цветана Манева“ и Стефан Вълдобрев с „Книга за песните“ ще гостуват на перничани.

Програмата включва още комедията „Игра за двама“, документалния филм на Георги Тошев „Неукротимата Стоянка Мутафова“ и хитовия проект „Завръщане 2“ на Ники Илиев. За децата ще има куклен театър, а за финал е  концертът на група „Сигнал“.

Източник: БНР

- реклама -