Първият полет София-Скопие кацна в Северна Македония

Първият полет София-Скопие кацна в Северна Македония. На Международното летище Скопие тази сутрин в 05:08 с водни струи под формата на дъга компания ТАВ Македония посрещна първия полет от София на българската авиокомпания „Гъливер“, съобщава „Слободен печат“.

Със самолет от типа ATR 72-600,

който може да превози 70 пътници, авиокомпанията извърши първия си редовен полет до Международното летище Скопие, ознаменувайки началото на своята официална търговска работа на македонския пазар.

Министърът на транспорта и съобщенията

в правителството на Република Северна Македония Благой Бочварски тази сутрин посрещна пътниците, които пристигнаха с първия търговски полет по линията София – Скопие, който произлезе от договора между смесените правителствени комисии на двете страни.

„Радва ме, че много бързо постигнахме

съгласие и заедно с Република България установихме тази линия. Работите се движат в желаната посока и вече виждаме резултатите от работата на смесените групи с колегите от България. Полетът София – Скопие от днес започва да функционира и първите пътници вече пристигнаха в Скопие. Пожелавам им добре дошли в нашата държава и

изпращам послание, че нашата страна

има какво да предложи в областта на туризма. Оставаме посветени с нашите приятели и в следващия период да намираме решения, с които ще укрепим приятелските отношения и които ще донесат икономически ползи на двете държави“, заяви министър Бочварски на летището в Скопие.

Полетите между София и Скопие ще се осъществяват два пъти седмично – събота и понеделник.

Източник: Дарикнюз

- реклама -
error: Съдържанието е защитено