Първият космически турист до Луната ще работи и ще се подготвя за полета си

Японският магнат и милионер Юсаку Маедзава, който ще бъде и турист в космоса, се пошегува, че тренировките за бъдещото му приключение не трябва да са много тежки. Той добавя, че ще използва свободното си време след 6-часов работен ден, за да премине подготовката.

То трябва да се случи към 2023 г. и Маезава дори планира арт проект, наречен #dearMoon. Японецът е на 42 години и има почти 3 милиарда долара.Той добавя, че ще използва свободното си време след 6-часов работен ден, за да премине подготовката.

Не е известно каква сума е платил 42-годишният Маедзава за билет на ракетата „SpaceX“ на магната Елон Мъск, за да пътува около Луната през 2023 г.

Той планира да вземе със себе си на космическата одисея около половин дузина художници.

„Все още не е определено какви тренировки ще ми се наложи да преживея, но Елон Мъск каза, че не би трябвало да са твърде тежки“, казва Маедзава, добавяйки на японски „Вярвам, че английският ще бъде задължителен“.

Попитан как би могъл да се погрижи за тренировката за астронавт при запълнения си график, той каза, че се е придържал към собствената си фирмена политика да работи шест часа на ден и да отделя останалите времена за лични проекти.

„Не ходя на работа от сутрин до вечер. Аз съм там три или четири пъти седмично и се опитвам да се прибера вкъщи след шест часа“, каза Маедзава на многолюдна пресконференция в Токио.

Японският милиардер се кани да се качи на борда на ракетата Big Falcon Rocket (BFR), за която от SpaceX признаха, че няма да е готова за полет с хора на борда си поне още пет години.

За първи път тази ракета, за която се предполага, че струва около 5 млрд. долара, стана обществено известна през 2016 г. За BFR се твърди, че ще е най-мощната ракета в досегашната история, превъзхождаща дори Сатурн V, която преди пет десетилетия извеждаше в орбита корабите от програмата „Аполо“.

Маедзава е шеф на най-голямата японска модна верига за онлайн продажби. Той е 13-ти по богатство в Страната на изгряващото слънце като състоянието му се изчислява на 2,8 млрд. долара.