Първият хотел в космоса е факт през 2021 г.

Земята вече очевидно е прекалено тясна за всички грандиозни планове на хората с огромни финансови възможности. След като Илън Мъкс изстреля червения си електромобил в орбита, в много близко бъдеще той може да се окаже „паркиран“ пред входа на първия космически хотел.

За плановете на мнозина да развиват туризъм извън пределите на нашата планета се говори отдавна.

А сега 72-годишният милиардер Робърт Бигълоу сподели със света смелите си планове първият хотел в орбита да заработи още през 2021 г.

Предприемачът е натрупал богатството си от верига хотели в САЩ и сега видимо желае да разшири границите на бизнеса си, и то в орбита. Разбира се, първата мисъл, която ни минава през главата, е колко би струвал престоят в този космически хотел. Засега Бигълоу говори с недомлъвки, споменавайки седем- и осемцифрени суми.

Снимка 341709Източник: Youtube

Начело на новата компания с поглед към космоса Bigelow Space Operations, милиардерът започва работа по изграждане на напълно автономни космически станции. Засега две са на поточната линия, а след три години се очаква за изстрелване да са готови всички.

17-метровите модули, които ще се отдават под наем, предлагат много повече пространство и удобства от Международната космическа станция. Най-вероятните „гости“ ще са членове на космически мисии на страни, които нямат изстреляни свои спътници в орбита, пише Daily Mail.

- реклама -