състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева, лекоатлетката Силвия Дънекова и техните треньори
Състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева, лекоатлетката Силвия Дънекова и техните треньори

Първите ни спортисти тръгнаха за Рио

Първите български спортисти тръгнаха за Олимпиадата в Рио де Жанейро, която започва на 5 август. За Бразилия отлетяха състезателката в спортната стрелба Антоанета Бонева и лекоатлетката Силвия Дънекова.

Двете бяха изпратени на летище „София“ със скромна церемония.

Дънекова, която ще стартира на 3000 метра с препятствия, заяви, че самото участие на българските спортисти на Олимпиадата е голям успех.

„Спечелването на медали не е лесна работа, колкото и на хората отстрани това да не им изглежда така. Да очаквате от нас торба с медали е химера, особено в нашия спорт – леката атлетика. Все пак има спортове, традиционни за България, които се надявам, че ще донесат медали. Не забравяйте, че ние сме малка страна и да участваме на Олимпиадата вече си е постижение“, заяви Дънекова.

Антоанета Бонева пък не изключи възможността да влезе в призовата тройка. „При късмет може и да взема медал. Доволна съм от подготовката, която проведох, така че се надявам физически и психическа да успея да се съхраня за деня на състезанието. Оръжието ми е добро и се надявам емоциите да не са тези, които да ме подведат“, каза Бонева.

Тя започва участието си в Рио на 7 август в квалификации на 10 метра пистолет, докато Дънекова стартира на 13 август в квалификациите на 3000 метра стипълчейз.

- реклама -