Pokemon Go

Първи жертви на Pokemon манията! Убиха ловец на покемони

Ловец на покемони бе убит, а друг бе приет в болница с огнестрелни рани в Гватемала.

Двамата били нападнати от неизвестни въоръжени мъже по време на играта. Според полицията, нападението е станало в град Чикуимула. На мястото са намерени 17 гилзи. Убитият ловец на покемони е 18-годишен, а раненият му приятел – на 17 години.

Сайтът Prensa Libre посочва, че играчите са били обстрелвани от преминаващ край тях джип. Мотивът на нападението не е установен.

Други инциденти

В малко градче в Съединените щати полицаи стреляха със стоп патрони по двама младежи – помислила ги за крадци от магазин. За щастие тийнейджърите са се отървали само с уплаха, а полицаите им се извинили, след като разбрали, че те не са крадци, а ловци на покемони.

В Индонезия арестуваха французин, проникнал незаконно във военна база.
Играта го провокирала да прескочи оградата, за да залови покемонче, въпреки риска да бъде застрелян на място от въоръжената охрана.

Преди дни друг фен прескочи заграждения на зоологическа градина и попадна при хищници, а шофьор в Азия катастрофира с челен удар докато преследвал покемон по магистралата.

Най-новата игра за смартфони „Pokemon Go“, която беше пусната първо в САЩ, навлезе с бързи темпове в много страни по света. Тя работи с GPS и така показва точно улиците на града, в който са намират играчите. Вдигат телефоните си и на екраните им се появяват малки виртуални същества със специални сили. Тогава ловът на покемони започва. Колкото повече хора играят на едно и също място, по едно и също време, толкова повече покемони „произвежда“ играта.

- реклама -