Първи сняг – ето къде вали!

Сняг заваля в района на София, Разград, Перник и Кюстендил. Пътищата се почистват. Натрупаната снежна покривка в столицата е около 2-3 см.

Общо 152 машини – снегопочистваща техника в момента са на терен и извършват обработки във всички райони на София, съобщиха от Столична община.

Приоритетно се обработват със соли против заледяване улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в кварталите, както и стръмни участъци и мостове. Обработки се извършват и на Южна дъга на Околовръстен път, както и на общинските пътища в районите „Панчарево“, „Витоша“, „Кремиковци“,“Банкя“, „Нови Искър“. Опесъчаване е извършено на пътищата в ПП Витоша – „Бояна – Златни мостове“ и „Драгалевци – Алеко“.

По-силен е сноговалежът в южните квартали на столицата. Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути при зимни условия. От Столична община напомнят на шофьорите да използват автомобилите си само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с пътната обстановка скорост.

В ранния следобед в западните райони валежите ще спират, но на изток ще продължат до късно през нощта.

- реклама -