бебе

Първи случай в света на бебе с три пениса, нарекоха го „Богът на любовта“

Иракско бебе без съмнение гравира името си във „фалическата зала на славата“, след като се роди с внушително трио от пениси, съобщава „Ню Йорк пост“.

„Доколкото ни е известно, това е първият докладван случай с три пениса“, пише д-р Шакир Салем Джабали в проучване, публикувано в „International Journal of Surgery Case Reports“.

Момченцето, кюрд от Дахук, първоначално е доведено в болницата от родителите си, когато е било на три месеца поради подуване в скротума. Но когато то пристигнало, лекарите забелязали, че има някои екстри – един 2-сантиметров член близо до главния му пенис и друг 1-сантиметров, разположен под тях.

Аномалията е особено мистериозна, тъй като детето не е било изложено на наркотици, докато е било в утробата и няма фамилна анамнеза за генетични отклонения, съобщават авторите на изследването.

Уви, изглежда, че потенциалното бъдеще на момчето като първата „триизмерна порнозвезда в света“ е прекъснато: тъй като двата допълнителни фалоса нямат уретра – тръбата, през която преминава урината – лекарите решават да ги отстранят хирургически. За щастие, операцията е преминала успешно и оригиналният инструмент на детето бил счетен за безпроблемен по време на последващ преглед година по-късно.

Този случай не е единствения на многочленно дете. Съобщено за първи път през 1609 г., състоянието засяга едно на всеки пет до шест милиона бебета с около 100 регистрирани случая с два пениса.

Лекарите все още не са посочили причината за фаличната деформация, но я свързват с други вродени отклонения, като раждане с два скротума или ануса, според изследване на Световната здравна организация.

- реклама -