ада, Струма, разкази, оцелели, автобус, катастрофа

Първи разкази на оцелели след ада на „Струма“: Беше като във филм на ужасите

Младата двойка, оцеляла след трагедията в България, 26 – годишният Лулзим Сюлеймани от Прешево и годеницата му Медина Лютфи ( 25 ) от Сопот, Куманово, от столичната болница, разказаха за ада, който преживяха на магистралата, когато автобус на „Беса Транс“ изгоря и 45 души загубиха живота си.

Сюлеймани счупи прозореца на автобуса и успя да извади Медина и още петима пътници, пише struma.com, като цитира телевизия Klan. Седемте са единствените оцелели от катастрофата на магистрала „Струма“.

Лулзим и Медина разказват как са седели на предпоследните места в автобуса и за щастие Лулзим е бил буден в момента на инцидента, наблюдавайки цялата ужасяваща сцена със собствените си очи .

Сюлеймани разказва, че след избухването на пожара в автобуса той успял да счупи страничното стъкло на автобуса и скочил, а после издърпал годеницата си , която не можела да ходи , тъй като кракът й бил счупен .

„Докато автобусът вървеше , той се удари в тротоара от дясната страна, гумите на автобуса се спукаха и започна да избухва пожар, имаше много дим. Тогава автобусът се премести 20 метра вляво и спря сам. Хората започнаха да кашлят да повръщат, да крещят като във филми на ужасите .Успях да избягам, защото взех чука от автобуса и счупих стъклото.“

„Извадих годеницата си и още петима души“ , каза Сюлеймани пред Klan TV.

Медина през сълзи разказва за ужаса, който преживя. Опитвайки се да се спаси, тя чула виковете на много деца в автобуса.

„Не знам, спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Люлзим счупи стъклото и не знам как се измъкнах. Когато видях, че е отворено стъклото зад главата ми, скочих бързо. Черният дим беше като взрив на бомба. Всички спахме, беше около два през нощта.

„Чух деца да плачат , имаше много деца“, каза тя .

Сюлеймани, сръбски гражданин , беше посетен в болницата от сръбския посланик в България Желко Йович след инцидента .

- реклама -