Първи работен ден на Валери Симеонов като депутат

Бившият вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов дойде  в парламента за първия си работен ден като народен представител. Неговата оставка беше гласувана вчера. Неговият пост като вицепремиер зае доскорошния му началник на кабинета Марияна Николова.

Симеонов избегна въпросите на медиите, а влизайки в пленарна зала заяви кратко: „Чувствам се добре“.

„Не очаквам напрежение“, заяви зам.-председателят на парламента и депутат от „Атака“ Явор Нотев, който подчерта, че засега няма индикации за това Симеонов да оспорва председателството на Волен Сидеров на групата на патриотите в парламента.

След като Симеонов става депутат, парламентът напуска Миглена Александрова от „Атака“. Така ВМРО остава с 11 депутати, докато НФСБ ще е с 9, а „Атака“ – със 7.

Парламентът днес отново започна работа с кворум на ръба от 121 депутати в зала, а той бе потвърден и от последвалата поименна проверка. Така народните представители започнаха работа по Кодекса за застраховането.

Името и снимката на Валери Симеонов вече са публикувани на сайта на Народното събрание в рамките на ПГ на Обединените патриоти. Това означава, че Миглена Александрова от „Атака” вече не е депутат. Това води и до преразпределение на силите в парламентарната група – 7 са депутатите на „Атака”, 9 – на НФСБ и 11 за ВМРО.