Тръмп законопроект здравеопазване

Първи провал! Тръмп беше принуден да изтегли законопроекта за здравеопазването

Американският президент Доналд Тръмп отмени в последния момент гласуването на Камарата на представителите за законопроекта за здравеопазването.

Той целеше отмяна и замяна на програмата за здравно осигуряване в САЩ, наречена Obamacare.

Тръмп

Просто го отменихме„, коментира държавния глава в телефонно интервю за „Вашингтон поуст“ малко след като постави ултиматум на републиканците да гласуват в подкрепа на реформата.

Вотът щеше да бъде най-важният досега в администрацията на Тръмп. Анулирането му представлява може би най-големия провал на Тръмп във вътрешнополитическата му програма, тъй като това беше едно от ключовите му предизборни обещания.

Хилари Клинтън определи като „победа“ провала на здравната реформа на Тръмп

„Днешният ден беше победа“, заяви бившият държавен секретар и кандидат-президент Хилари Клинтън в социалната мрежа „Туитър“, намеквайки за горчивия политически провал на Тръмп по отношение на здравната реформа, която той планираше.

„Днешният ден беше победа за 24-те милиона хора, рискуващи да изгубят здравните си осигуровки, за пенсионерите, за семействата, борещи се с тихата епидемия на зависимостта, за наскоро родилите майки и жените по цял свят. Най-вече това е победа за всеки, който вярва, че здравеопазването е човешко право“, написа Клинтън.

- реклама -