Първи потвърдени случаи на коронавирус в Европа

Първи случаи на коронавирус са потвърдени на територията на Европа. Болните са във Франция. Първият потвърден случай е при пациент, приет в болница в Бордо, а втория е в Париж, заяви френската министърка на здравеопазването Анес Бюзен. Тя увери, че властите ще направят всичко възможно, за да не се разпространи вирусът.

Може да има и други случаи на зараза във Франция.

Според френски медии при случая в Бордо става дума за мъж, който неотдавна се е върнал във Франция от Китай, преминавайки през Нидерландия. Той е от китайски произход и е бил в Ухан по работа. Живее в Жиронд във Франция. Засега не се знае много за парижкия потвърден случай.

Досега извън континентален Китай случаи на зараза има в Южна Корея (2 случая), в САЩ (2 случая), в Япония (2 случая), в Непал (1 случай), Сингапур (1 случай), Тайван (1 случай), Тайланд (4 случая), Виетнам (2 случая), Хонконг (2 случая), Макао (2 случая), припомня Франс прес. В повечето случаи става дума за китайци от Ухан или за местни жители, които са се завърнали от пътуване в Ухан – китайския град, откъдето тръгна заразата.

Според равносметка на Франс прес заразените са общо 830, като повечето от случаите са в Китай. Смъртните случаи са 26. Според равносметка на ТАСС разболелите се са 900.

- реклама -