Logiscool школа деца програмиране логическо мислене

Първата Logiscool школа в България вдъхновява децата да мислят логично и да творят

В България отвори врати първата Logiscool школа – част от една от най-големите международни вериги образователни центрове в тази област.

Училището се гордее с над 60 000 обучени ученика в 13 държави по целия свят.

Школата  предлага курсове и лагери по програмиране, логическо и алгоритмично мислене за деца от 6 до 18 години.

Най-важното предимство на Logiscool е собствената образователна платформа и учебна програма, съобразена изцяло с възрастта на всеки един ученик. В същото време от водещо значение за тази форма на обучение е развитието на творческите умения на подрастващите. Децата имат възможност да предлагат свои собствени идеи и да контактуват и бъдат оценявани в онлайн платформата от своите връстници по света.

У нас има над 12 000 свободни позиции за ИТ специалисти.

В същото време според данни на Евростат  в България има най-много жени ИТ специалисти на глава на населението в ЕС. Екипът на  Logiscool  изтъква и още предимства в полза на програмирането като умение, а именно че в модерния свят подобна професия може да се практикува от всяка една точка на света без да се налага да стоиш в офис или на бюро. Може да си на плажа или в планината и да работиш. Но не само това е водещо при избора на занимание за вашето дете, идеята на обучението да направи качественото дигитално образование по-достъпно и по-лесно, позволявайки на всеки малчуган да придобие знания, които ще са му необходими в динамично променящия се свят.

За да направи обучението по-привлекателно, екипът на Logiscool представя учебния материал под формата на игра, а учениците получават възможност да разработват свои собствени игри или програми по време на занятията.

“ В свят, в който технологиите засягат всеки един аспект от живота ни, от решаващо значение е да научим децата си да бъдат активни създатели на технологии, а не само техни пасивни потребители“ е убедена Ива Янкова, управител на Logiscool България.

Сред качествата, които се придобиват по време на обученията са:

– Алгоритмично мислене

– Решаване на проблеми с толерантност към неуспех

– Самоувереност и мотивация

– Математическо и комплексно мислене

– Постоянство и концентрация

– Прецизност

– Творчество

– Аналитично мислене

– Планиране и изпълнение

– Презентационни умения и самоувереност

Всички желаещи да се запишат в школата, могат да посетят безплатните демо уроци, където да подготвят първата си компютърна игра за по малките или програма за по-големите. Повече информация за тях е достъпна на адрес https://www.logiscool.com/bg.

 

- реклама -