Първата дама на Бразилия – религиозна и дискретна

Дискретната и силно вярваща Мишел Болсонаро – новата първа дама на Бразилия, досега оставаше в сянка, но след избирането на съпруга й Жаир за президент на страната ще се наложи да излезе на светло.

Болсонаро положи клетва като президента на 1 януари

Мишел де Паула Фирмо Рейналдо, 36-годишна бразилка, и 27 години по-възрастният Жаир Болсонаро се запознават през 2007 г. в парламента – той е депутат, а тя работи като секретарка.

Двамата бързо подхващат любовна връзка и Жаир Болсонаро предлага на младата жена да работи с него. В крайна сметка се стига до брак, пише Франс прес.

Тогава обаче Мишел напуска работа заради закона срещу шуробаджанащината.

Два пъти женен и развеждан, Жаир Болсонаро вече има четирима синове.

Новото семейство дава живот на дъщеря – Лаура.

Известна със скромните си вкусове, младата жена сподели един ден пред публика, че се е научила „да не отказва никому храна и вода“ и през част от времето си полага грижи за хора с увреждания. За тази цел тя е усвоила например езика на жестовете.

В едно от малкото си интервюта по време на кампанията заявява, че би желала да участва във „всички възможни социални каузи“.

„За мен е призвание да подпомагам хора с увреждания, глухи. Изпълнена съм с обич към тази общност“, обяснява тя.

Евангелистка

Нейният нежен глас контрастира с военните привички и крайнодесните възгледи на мъжа й, който неизменно говори с обич за своята русокоса, изключително вярваща жена – вярваща дотам, че според в. „Фоля де Сао Пауло“ на сватбата им през 2013 г. нямало нито поканен оркестър, нито групи за танци самба.

Тя на свой ред не пести похвалите за някогашния армейски капитан, спечелил в неделя убедителна победа на втория тур от президентските избори срещу кандидата на левицата Фернандо Адад.

Жаир Болсонаро „е човечен, милее за хората, фантастичен е; който споделя живота му – знае какъв е той“, разказва младата жена във видеозапис, разпространен от един от синовете на новоизбрания държавен глава.

Мишел – майка на 16-годишна дъщеря от предишен брак и на малката Лаура, днес на 8 години – е жена с характер според бразилските медии.

„Не им е лесно с нея. Тя винаги стои зад гърба им. Болсонаро казва, че щом тя поеме нещата в свои ръце и се сдърпа с дъщерите си, той не се меси, защото го е страх“, коментира евангелският пастор Силас Малафая – семеен приятел и довереник на двойката, цитиран на сайта G1 от групата „Глобо“.

Жаир Болсонаро е католик, но това не му пречи да придружава от време на време съпругата си в баптистката църква, която тя посещава в неделя.

След победата на Жаир Болсонаро двамата ще трябва да напуснат голямата си къща в Рио и да се настанят отново в столицата Бразилия – но този път им предстоят далеч по-важни ангажименти.

 

- реклама -