Първанов мандат

Първанов иска декларация за неучастие във враждебни действия

Георги Първанов с първи коментар с появилата се информация за Черноморски флот срещу Русия. „На мен това много ми напомня една отречена в историята практика на формирането на така наречения Балкански пакт – политиката на оси и триъгълници на Балканите, която за мен е донесла много вреди на нашия регион, заяви Първанов.

Течата за обща морска флотилия в Черно море, според Георги Първанов, не е съвсем нова. По нея, твърди председателя на АБВ очевидно се водят разговори с участието на поне двама български министри, с участието на президента.

„Ние предложихме една обща декларация на българския парламент, с която консенсусно ние да одобрим, да дадем една рамка, един мандат на държавния глава, на делегацията, която ще представлява България на предстоящата среща на най-високо равнище на НАТО, защото мисля, че повече импровизации не трябва да има“, коменитра още председателя на АБВ.

Първанов посочи, че с тази декларация ясно и категорично трябва да се заяви, че България не би допуснала нейната територия да бъде източник на враждебни действия по отношение на нашите съседи.

- реклама -