Георги Първанов, ПП, обещават, правителство, партии, коалиция

Първанов: Затвърждава се впечатлението, че мачът между ГЕРБ и БСП е договорен

„Затвърждава се впечатлението, че мачът между ГЕРБ и БСП е договорен“. Така лидерът на АБВ Георги Първанов коментира резултатите от първия тур на президентските избори. Според Първанов доказателство за това е отказът на Корнелия Нинова да поиска открито оставката на Бойко Борисов и неговото правителство.

Лидерът на АБВ настоя за бърза оставка на кабинета.

„Това управление е изчерпано като идеи, като политики, като личности в редица министерства. Едни нови избори не бива да ни плашат. Те биха довели до оздравяване управлението на страната“, добави Първанов. 

АБВ ще решава с вътрешно допитване кого да подкрепи на втория тур. Самият Първанов обясни, че няма как той лично да гласува за кандидата на ГЕРБ.

„Засега гласове в подкрепа на кандидата на ГЕРБ на „Врабча“, където е централата на АБВ, не се чуват“, каза Първанов. „Остават малко възможни варианти… каквот и решение да се вземе, то си остава за вътрешна консумация… От „Позитано“ няма интерес за разговори“, категоричен беше лидерът на партията. Той обеща да има повече яснота по темата в средата на седмицата.

„Вляво провалът се случи заради поведението на г-жа Нинова… мисля, че трябва да съжаляваме всички – ако сега имаха 4% отгоре, може би щяха да гледат по-комфортно на това, което предстои на балотажа…“, каза Първанов.

Резултатът на Ивайло Калфин и проф. Любомир Халачев е неудовлетворителен за АБВ заради качествата на двамата кандидати и заради „битката срещу модела „Плевнелиев“ в президентската институция“. „Други се възползваха от това“, анализира Първанов.

Той посочи, че „някои хора от БСП“ са се старали да пречат на АБВ повече отколкото на основния си опонент ГЕРБ.

- реклама -