Георги Първанов, президент, мини, мазето, преговори, коалиция

Първанов за егото на Борисов, кабинета и предсрочните избори

Егото на Бойко Борисов и обкръжението му се прояви далеч преди тези избори. Това каза на пресконференция председателят на ПП АБВ Георги Първанов.
„През май месец проведохме форум, на който взехме решение за излизане от правителството. Тогава обяснихме достатъчно аргументирано защо излизаме. Видя се, че този кабинет не работи. Дали оставката щеше да се случи сега, или щеше да е произведена 5 месеца по-късно, това не е най-важното. Очевидно е, че това беше слаб кабинет. Тази коалиция не успя да се сработи. Не бяха създадени необходимите отношения“, коментира Първанов.

 

Според него е била налагана еднолична воля, а сега естествено се е намерил повод за излизането на ГЕРБ от властта.

„В този парламент няма да участваме в комбинации. Наистина смятаме, че трябва да има нови избори. При така създадените отношения, едно ново сглобено мнозинство от тези толкова различни конфронтиращи се политически сили, не е възможно и е откровено вредно“, каза още Георги Първанов.

За референдума

„ГЕРБ и БСП бяха против референдума, а днес се опитват да са вносители на идеи, произтичащи от гласуването на тези 3,5 млн. българи“, каза още лидера на АБВ.

Той уточни, че говори от името на партията, която единствено и официално и подкрепи референдума с три „да“.

Първанов официално поздрави Румен Радев и Илияна Йотова за резултатите и победата им на президентските избори.

- реклама -