Първан Симеонов

Първан Симеонов: При последните престрелки между Борисов и Радев премиерът беше по-уверен

„Престрелките“ от двете страни на жълтите павета си текат периодично. При последната „престрелка“ от тази седмица Борисов изглеждаше много по-уверен и много по-надъхан заради четири причини – европейските избори, местните избори, раздялата с Цветанов и срещата с Тръмп. Това каза в предаването „Офанзива“ по Канал 3 политологът Първан Симеонов по повод институционалната битка между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

По думите му Борисов и Радев си приличат по някои неща, като например генералския чин, както и по това, че и двамата приемат нещата лично.

„Отварянето на конституционен дебат от страна на Радев издава ново самочувствие и при него. Радев се опитва да говори едновременно на езика и на БСП, и на либералната десница, и на ясно изразената опозиция, като привържениците на Слави Трифонов например“, посочи политологът.

В последните години радикалните политици разбраха, че българите вече не се увличат от радикални промени.

От това си изпатиха Корнелия Нинова, Елена Йончева и донякъде Мая Манолова. Това е новото в българския политически контекст. Търсят се промени, но хората искат хем политикът да е нов, хем да излъчва стабилност, каза още Първан Симеонов.

- реклама -