Първан Симеонов мерки одобрение

Първан Симеонов: По всичко личи, че правителството ще остане до края на мандата си

„Протестите вече трудно ще постигнат целите си. По всичко личи, че правителството ще остане до края на мандата си. Главният прокурор направи най-хитрото в тази ситуация.Той се появи и каза: „Няма да подам оставка“ и след това протестиращите вече не говореха толкова за него“. Това каза в пред БНТ политологът Първан Симеонов.

Най-определящото за отминаващата година са протестите и засилената активност на прокуратурата, добави той.

Всеки ден се чуват толкова много мнения, че хората харесват това, което им дава малко определеност, подчерта политологът. „Затова харесват казаното от Борисов, че на 21 декември всичко отново ще бъде отворено. Когато обществото, ако не поляризирано, е сериозно объркано, всеки, който даде някакъв ясен сигнал, печели, съответно всеки, който не даде ясен сигнал – губи“, заяви Симеонов.

Политологът очерта и кой печели от провеждането на избори на 28 март.

„От днешна гледна точка по-логично е на ранната дата за изборите да се радват партиите с твърд електорат като ГЕРБ и БСП.“, каза Симеонов.

Той коментира и конференцията на ДПС: „Направи ми впечатление, че турският президент Ероган направи приветствие и почти никой не реагира. В този момент като национална общност трябва да ни светне една лампичка. Зад ДПС седи електрорат и една много чувствителна за Балканите тема“.

- реклама -