волейбол

Първа загуба за волейболистките ни

Първа загуба за женския ни национален отбор по волейбол в тазгодишното издание на Гран при. Състезателките на Иван Сеферинов отстъпиха на Доминиканска република с 0:3 в чешкия град Оломоуц. Отделните части бяха затворени на 16, 24 и 23 т.

Преди седмица двата отбора се срещнаха в Тукуман, като нашите спечелиха с 3:2.

Сеферинов направи промени в шесторка в сравнение с предишните две срещи – Ева Янева (17 т.) , Лора Китипова (2), Емилия Николова (6), Гергана Димитрова (4), Мира Тодорова (5) и Нася Димитрова (7), либеро е Мария Филипова. Срещата не започна Виктория Григорова, която е с висока температура.

В първия гейм нашите контролираха играта до 13:10, когато обаче последва сериозен срив и тотален обрат за 16:23. Във втората част битката бе по-равностойна и резултатът стигна до 24:24. Все пак обаче момичетата от Доминикана успяха да отбележат решителните две точки.

В третия гейм Сеферинов направи промени в опит тимът ни да остане в мача. Това даде ефект и на първото техническо прекъсване българките водеха с 8:5. Преднината ни се запази и при втората пауза – 16:11. При 22:18 в наша полза обаче настъпи срив в играта ни и това се оказа фатално за крайния изход на двубоя.

Следващият мач на нашите е утре, 11 юни, от 19:10 ч., а съперник е тимът на домакините. Последният сблъсък на българките в Чехия е в неделя от 16:10 ч. срещу Канада.

- реклама -