Републиканци за България, консултации, президент, ваксинация, Сандански

Партията на Цветан Цветанов на консултации при президента, сигнализират за ваксинирани общинари

Партията на Цветан Цветанов – „Републиканци за България“ ще проведе утре консултации с президента Румен Радев.

Това става ясно от програмата на държавния глава. Освен с тях Радев ще се срещне и с ПП „Алтернатива за българско възраждане“, Граждански политически проект Ние, гражданите“ и с ПП „МИР“.

Междувременно за незаконно ваксиниране срещу COVID-19 се в община Сандански бе сигнализирано на Републиканци за България.

Общински съветници от община Сандански вече са сред първите ваксинирани, което е в пряко нарушение с предписанията и изискванията на Националния оперативен щаб, съобщават от партията.

Сред ваксинираните е председателят на общинския съвет Николай Шаламандов от ВМРО, а по непотвърдена информация към този момент, кметът на Сандански Атанас Стоянов е сред ваксинираните.

Тече организация по съставяне на списъци с представители на партиите, които да бъдат ваксинирани, сред които вече има такива от ВМРО и ГЕРБ, както и да бъдат включени кметовете на селата намиращи се на територията на община Сандански. Дали съставянето на списъци е за Фаза III oт ваксинацията или е част от поредно нарушение – не е ясно.

Предвидено е да се включат и различни местни организации, които не са на първа линия в борбата с коронавируса, както и представители от всички политически партии и местни организации.

ПП „Републиканци за България“ пита:

Дали това ваксиниране е съгласувано с Националния оперативен щаб?; Докога ще се злоупотребява със служебно положение от определени кръгове от хора, дори в ситуация на пандемия, които имат право на ваксинация във Фаза III (служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности), за да се ваксинират и да не изчакат надлежния ред, след като премине ваксинацията от Фаза I, която включва: медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник фармацевти и друг помощен персонал) и Фаза II (потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти и персонал на ферми за отглеждане на норки)?

Дали министър-председателят Бойко Борисов, здравният министър проф. Костадин Ангелов и представителите на НОЩ са запознати със случващото се на територията на община Сандански и какви действия ще предприемат, питат още от Републиканци за България.

- реклама -