Кирил Петков, Асен Василев, ДСБ, договорки, министерства, постове, НС, председател

„Продължаваме промяната“ със заявка за патент за „политическо лобиране“

Заявка за патентоване на политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ е подадена на 21 септември, показва справка на в. „Труд“. Една от дейностите, които са заявили пред Патентното ведомство по международна класификация бившите министри е „услуги за политическо лобиране“, става ясно от документа.

Освен това дейностите, които е заявено, че ще бъдат извършвани от „Продължаваме промяната“ са още „услуги за политическо набиране на средства“, „набиране на дарения с благотворителна цел” и „организиране на масови и публични прояви с цел изразяване на политическа позиция”.

ПП заявява, че ще организира партийни мероприятия като конгреси, конференции, масови публични прояви с цел изразяване на политическа позиция, както и репортерски услуги.

В заявката се иска да бъде патентовано само името „Продължаваме промяната“, но не и логото, което срещна вълна от критики в социалните мрежи.

Името на заявителя още не е публикувано в електронния регистър на Патентното ведомство, тъй като заявката още не е разгледана.

Никоя от големите партии не е кандидатствала и не притежава такива патенти, съобщава още в. „Труд”. ГЕРБ и БСП са запазили абревиатурите и логата си в по няколко области, сред които отсъства лобизмът.

Няма го даже и в заявката на Станислав Трифонов, който е пожелал да запази марката „Има такъв народ” в 45 всевъзможни класове дейности.

Източник: в. „Труд“

- реклама -