Партийното строителство не е някакъв стартъп

Илия Вълков: Партийното строителство не е някакъв стартъп

Намираме се в ситуация на силно атомизирано общество

„Това, което виждаме ние последната една година и вече тези трети избори е, че сме в една ситуация на силно атомизирано общество, много силно атомизиран парламент, с много участници, някои от тях имат свръх амбиции, други имат по-малко амбиции и задачи. Едни искат да управляват, други се чудат дали искат да управляват, на трети много им се иска, но най-вероятно няма да им се случи“, каза за БНР Илия Вълков, заместник-главен редактор на списание „Мениджър“ и университетски преподавател.

Във връзка с предстоящите президентски избори той коментира, че има сериозна криза на авторитети в сферата на политиката.

„Няма друг сериозен участник с име, история, с биография, който да излезе и да се изправи срещу сегашния президент“, допълни Вълков в предаването „Нещо повече“.

Той  коментира, че дълги години сме гледали ситуация, в която ГЕРБ нямаше алтернатива на своето управление.

Виждахме една безжизнена и мимикрираща опозиция. Сега изпаднахме в момент, в който президентът  и президентската институция са в един много продължителен етап и време на безалтернативност“.

Илия Вълков коментира и обявеното намерение от бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков, че заедно с бившия министър на финансите Асен Василев влизат в политиката и ще бъдат част от политическия живот:

От известно време у нас стана модерно да се говори за проекти. За съжаление в политиката, партийното строителство не е някакъв стартъп“.

Източник: БНР

- реклама -