Партиите в НС: Трябват доказателства за арести и присъди

Партиите в НС: Трябват доказателства за арести и присъди. Така лидерите на четири от парламентарно представените партии у нас коментираха ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов излезе с коментар в

социалните мрежи за

случващото се около ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Абсолютно съм съгласен с министър-председателя. Да, никой не е над закона. Звучи като клише, обаче въобще не ми пука“, посочи Трифонов. По думите върховенството на закона е

най-важната необходимост,

за да живеем нормално. „Толкова е просто“, написа той.

„Бойко Борисов? Дълга история с много въпроси и малко отговори. Е, време е вече да разберем“, допълни още Станислав Трифонов.

Ще направя два коментара

– политически и юридически. Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова по повод ареста на Бойко Борисов.

„Нашата позиция е последователна и еднозначна и вие я познавате в последните 5 години. За нас управлението на Бойко Борисов бе задкулисие. В последните години ние внасяхме няколко сигнала срещу него. Юридическата страна –

В следващите часове и дни

органите трябва да си свършат работата, да представят доказателствата и подробности“, обясни Нинова. Няма да гласуваме и да подкрепим искане за изпращане на оръжия към Украйна, повтори тя.

Подкрепяме действията на МВР, защото има много въпроси без отговор. Презумпцията за невиновност остава в сила, както и необходимостта всички действия, които засягат

правата на задържаните,

да бъдат подчинени само на закона и неговите цели. Това отбеляза съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

„ГЕРБ с отказа си да влязат в сериозен разговор за реформа в прокуратурата показаха, че не са точно партия, а една кооперация за осигуряване на безнаказаност на бивши министри“, смята още той.

Според него в общественото пространство с години се трупат огромно количество въпроси и твърдения, които не са разследвани адекватно.

Има пълзящ фашизъм в България

с тази полицейщина през последните над 12 години. Това коментира в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след ареста на Бойко Борисов.

Преместиха Борисов в 7 РПУ, Напрежение в парламента, прокуратурата още не знае защо е арестуван (Обновява се) – Flashnews

„Искам да видя какво е основанието, какви са заповедите, дали е извървяна процедурата“, заяви той, като отбеляза, че обяснението за „неотложност“

на действията на МВР

напомня на това при обиските в хода на акциите срещу контролирания вот – операции, които Карадайъ смята, че са били специално насочени срещу ДПС.

Кирил Петков: Дадох показания по разследването срещу Борисов (Реакциите на властта) – Flashnews

„Очаквам арести на Вас и на мен, ако живеем

в такава държава, в която имаме призиви

„Бог да пази България“, но ние не полагаме усилия да пазим България и върховенството на закона и да пазим демокрацията в България и така да може законите да не важат за всеки, който се облече с власт, а той да е в състояние да прави репресии срещу опонентите си“, заяви Карадайъ на журналистите.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено