цик
сн. БГНЕС

Партиите с първи коментар след жребия на ЦИК

Никога не сме разчитали на номера, за нас е най-важна избирателната активност, коментира зам.-министърът на външните работи и председател на МГЕРБ Георг Георгиев след тегленето на жребия в ЦИК за номерата в интегралната бюлетина.

„ГЕРБ никога не е разчитала на номера във всеки един смисъл на думата, а на свършена работа и реални резултати. От тази гледна точка веднага мога да вляза в тона на гадатли и да започнем да опростяваме числото, дори тогава ще стигнем до 1 – 2 и 8 е 10, 1 и 0 е 1. Номер 1 – първа политическа сила. Смятам, че това, с което ние сме известни, на което обществото разчита и се уповава е да свършим работата си с отговорност пред хората, пред България и да задълбочим резултатите, които сме имали до момента“, коментира Георгиев.

сн. БГНЕС

Той подчерта, че най-голям политически опонент за ГЕРБ и на тези избори си остава БСП.

„Но, ако се концентрираме върху това какво е важно да направим, защото не съм съгласен да мерим своя успех по неуспехите на другите, а да представим ние на какво сме способни, най-голямото ни предизвикателство ще е да се преборим с икономическата, социалната, с епидемичната криза, която е причина за първите. Както това и да затвърдим репутацията на България на международната и регионалната сцена“, добави той.

Четворката като число означава „аз работя“, това е нейният девиз, така че в следващия месец БСП ще продължи да работи за промяна, както и досега, заяви председателят на Градската организация на БСП в София Калоян Паргов.
„Четворката можем да свържем с трудности и препятствия, но накрая с успешен край, защото на 04.04, когато ще се проведат изборите, ще гласувате с 4 в интегралната бюлетина за промяната“, допълни той.

На въпрос колко от депутатските места в 45-тото Народно събрание ще са за БСП Паргов отговори: „Колкото повече, толкова повече. Всичко зависи от избирателната активност. В зависимост от нея може да са достатъчни 1 млн. – 1,2 млн., може да са достатъчни и 700 000 – 800 000“.

9 е нашето число, символизира промяната и връзката между човечеството, каза водачът на листата на ДПС в Хасково Сезгин Мехмед.
„Точно този символ приляга на ДПС. От създаването си ДПС доказа, че е партия, която намира баланса в политиката, дава път на младите и на промяната. Показахме това и с регистрирането на толкова много младежки листи в цялата страна“, заяви той.

В номер 6 ще бъде изненадата на парламентарните избори, каза след жребия Христо Колев, лидер на софийската организация на АВБ и водач на листата на партията в 25 МИР.

сн. БГНЕС

Той обясни, че доц. Атанас Мангъров е в листите на АБВ, защото е последователен и единственият, който има различно мнение от Националния оперативен щаб. „НОЩ работят в услуга на правителството, което правителство провежда антибългарска политика и всичко се използва покрай тази пандемия чисто политически“, допълни той, цитиран от „Фокус“.

Номер 24 най-точно характеризира „Патриотична коалиция – ВОЛЯ И НФСБ“ – работим 24 часа в денонощието в полза на българските граждани. Това каза пред журналисти депутатът от „Воля“ Пламен Христов след жребия.

„Никога не сме разчитали на случайността за това, което и място да ни беше отредено от жребия, щеше да е добре дошло за нас“, коментира той. По думите му разчитат именно на това, че са показали какво могат.

сн. БГНЕС

„Няма как да не съжаляваме, когато патриотичния вот се разкъсва. Именно затова инициирахме тази коалиция, тя стана вече доста широка. Радваме се, че успяваме да обединим патриотичния вот. Мисля, че това ще е една печеливша коалиция. Оказва се, че г-н Димитър Пенев е търсил от дълго време контакт с нас и ние потърсихме с него и се събрахме. Това е един символ, един родолюбец, който мисля, че мястото му е точно в една такава коалиция като нашата“, изтъкна Христов.

Очаквайте още подробности!

- реклама -