Парното и топлата вода ще поскъпнат от 1 юли

Цените на топлинната енергия ще се повишат минимално от 1 юли.

Това става ясно от доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), предаде БТА.

Средно с 0,05 процента поскъпване на парното и топлата вода за клиентите на „Топлофикация София“ се предвижда в доклада.

Средното повишение на цените в Пловдив на „ЕВН България Топлофикация“ ще е с 0,14 процента.

За „Топлофикация Плевен“ средното увеличение на цената на топлинната енергия ще е 0,07 на сто, за „Топлофикация Бургас“ – с 0,28 процента, за „Веолия Енерджи Варна“ – 0,35 на сто, за „Топлофикация Враца“ – 0,05 процента, за „Топлофикация ВТ“ – 0,11 на сто. Най-голямото поскъпване на топлинната енергия – средно с 11,45 на сто, е за клиентите на АЕЦ „Козлодуй“. Цената на парното и топлата вода ще бъде по-ниска средно с 0,66 процента за клиентите на „Топлофикация Перник“.

На 1 юни от 10:00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно: извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на цени и премии за електрическа енергия, произведена от високоефективно комбинирано производство на дружества от сектор „Топлоенергетика“, считано от 1 юли 2023 г., става ясно от проектопрограмата на регулатора.

След това комисията ще вземе окончателно решение за цените на свое закрито заседание.

- реклама -