корупцията

Парламентът избра зам.-председател и трима членове на Комисията за противодействие на корупцията (ВИДЕО)

Парламентът избра зам.-председател и трима членове на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/.

За зам.-председател бе одобрен Антон Славчев, разследващ полицай, впоследствие служител в ДАНС, магистър по право.

Антоанета Цонкова попълни състава. Тя е зам.-председател на бившата комисия по отнемане на незаконно придобито имущество, юрист, адвокат.

В КПКОНПИ влезе също Пламен Йоцов, магистър по изчислителна техника, разузнавач в НСС, служител на МВР, ДАНС.

Силвия Къдрева, магистър по библиотечни и информационни науки, стана третият член на комисията.

При представянето на кандидатурите председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев се мотивира, че познава лично номинираните, работили са заедно и има доверие в тях, те са експерти. Имаме вече три реализации по противодействие на корупцията, подчерта Георгиев.

Пламен Георгиев: Бих разследвал всеки един случай, няма чадър над никого

Всеки един случай бих разследвал, няма чадър над никого. Това каза пред журналисти Пламен Георгиев, председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, цитиран от Фокус.

Той поясни, че КПКОНПИ разследва и продължава да разследва хората от властта. Във връзка със случая с Мишо Бирата, Георгиев заяви, че не е сериозно да коментира случаи, приключени от други прокурори. „Аз не съм съдник и не мога да давам оценки на работата на колеги“, коментира Георгиев.

- реклама -